torstai 24. tammikuuta 2013

Helppo lapsi

"Meillä on helppo lapsi, voi miten me päästään helpolla. Ei tiedetä pikkuvauva-ajasta mitään." Tai näin meille ainakin neuvolasta lähtien on toitotettu, ja syynä tähän on se että tyttö nukkuu täydet yöunet, on nukkunut jo 4kk iästä lähtien. Menee siis illalla klo 19-20 nukkumaan ja herää aamulla klo 7.30-9. Ja koska lapsi nukkuu yöt hyvin niin sillonhan kaikki muukin sujuu tuosta vaan?

 

Koska yöllä nukutaan hienosti, ei sitten päivällä meinaa nukkuminen maistua millään. Neuvolassa sanoivat, ettei se lapsi sitten tarvitse unta päivällä niin paljon kun nukkuu yöt hyvin. Mutta kun meidän lapsipas tarvii, S on ihan super väsynyt jos ei nuku kaksia 1-2h tunnin unia päivällä. Ja se nukahtaminen ei onnistu kuin ulos vaunuun, aina ei sinnekään. Ja kun ei suostu nukkumaan, on koko päivän väsynyt ja kiukkuinen. Eli siis helppo lapsi.


Tänä aamuna yritin taas epätoivoisesti tarjota aampuuroa neidille. No muutaman lusikallisen sainkin sitä menemään, mutta sitten alkoi lusikan huitominen, puuron sotkeminen naamaan ja silmien hierominen. Ei maistu puuro ja väsyttää. Onneksi tuo näyttää pelkällä maitoaamupalallakin elävän. Tosin aiemmin kun teki maidonkin suhteen täyslakon, jouduin jo hetken miettimään, että mistä nyt sitä energiaa ja ravintoa saadaan. Mutta siis eihän tässä mitään kun meidän tyttö on niin helppo lapsi.


Pieniä "ongelmiahan" nämä ovat verrattuna moneen muuhun, mutta voisin jatkaa koko päivän luetellen näitä. Mutta en viitsi kun meillä on niin helppo lapsi, eikä me tiedetä vauva-arjesta mitään.


P.S. Mikä hitto on "helppo lapsi"? Löytyykö joltain sellainen? Vai tunnustaako joku olevansa helppo aikuinen, helppo ihminen ylipäätään?
 
 
 
Kuvituksena niitä ah niin ihania, aina hyväntuulisia helppoja vauvoja.
Kuvat täältä.
 

2 kommenttia:

  1. Helppo lapsi on se edellinen, kun seuraava lapsi osoittautuu tarpeiltaan monin verroin ensimmäistä vaativammaksi. Esikoisen vauva-aikana meillä asui helppo lapsi (joka ei kuitenkaan silloin tuntunut erityisen helpolta). ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuossa tapauksessa saakin jo vähän eri näkökulmaa asiaan, mielestäni juuri itse vain voikin määritellä oman lapsen helpoksi tai ei :) Ulkopuoliset kun eivät kaikkea näe, jolloin he eivät kyllä mielestäni ole oikeutettuja kertomaan onko sinun lapsesi helppo vai ei.

      Poista

Jätäthän puumerkin vierailustasi! :)